Programma

Programma Vlaggetjesdag vrijdag 16 juni

Sing along

Zeventig jaar Vlaggetjesdag wordt op vrijdagavond 16 juni ingeluid met een meezingmuziekspektakel: Sing-a-long Vlaggetjesdag in de Tweede Haven van Scheveningen. En jij kunt erbij zijn!

Voor het meezingfeest hoopt Monique Harteveld maar liefst duizend mensen bij elkaar te krijgen die uit volle borst willen meezingen met een sing-a-long aan de haven. De sing-a-long wordt gehouden met een live band, bestaande uit muzikanten die speelden bij Golden Earring, Metropole Orkest en Crazy Pianos. “We doen hits van Anouk tot Guus Meeuwis, van Bon Jovi tot ABBA en U2”, zegt Monique.

 

Dus: houd je van zingen? Kom dan 16 juni om 19.30 uur naar de haven om de sterren van de hemel of – nog beter – de vlaggen van de boten te zingen.

Grootste Haringparty

Als in juni de nieuwe haring de Scheveningse haven wordt binnengevaren is het tijd voor Vlaggetjesdag. Dit jaarlijkse evenement groeit uit tot een meerdaags festival en dit jaar wordt de 70ste editie gevierd op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017. Er staan veel nieuwe feestelijke activiteiten op het programma, waaronder op vrijdag De Grootste Haringparty van Nederland. Een première èn de opmaat tot een traditie.

Vrijdagmiddag 16 juni 2017, allemaal op Scheveningen

Varen Oud Vissers

 

Zo'n 200 oud-vissers stapten vandaag op Scheveningen weer op een vissersboot. Het is een traditie: elk jaar, de dag voor Vlaggetjesdag, maken de vissersmannen een vaartocht over de Noordzee. Om bij te kletsen en herinneringen op te halen.

Programma Vlaggetjesdag zaterdag 17 juni